Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om visualisering

Visualisering är ett område under stark expansion, där ökade insikter om fördelarna med att kommunicera med hjälp av bilder går hand i hand med de ökade tekniska möjligheterna att skapa interaktiva och dynamiska presentationer. Syftet är att förenkla och åskådliggöra sammanhang som ligger fördolt i stora datamängder eller är utanför våra sinnens räckvidd.

Många forskningsfält är idag beroende av dessa kraftfulla och interaktiva visualiseringar och stora samhällsbyggnadsprojekt är idag otänkbara utan visualisering om medborgare ska kunna delta i den demokratiska processen.

Behovet av ett visualiseringscentrum i Göteborg

Vid Chalmers, Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset finns mångfacetterad kompetens inom visualisering. Eftersom visualisering är ett tvärvetenskapligt område med många specifika forskningsfält, är det viktigt att skapa förutsättningar för samverkan mellan forskare från olika discipliner. Enskilda institutioner kan inte förväntas ha överblick över hela visualiseringsområdet och det är svårt för externa parter att hitta rätt forskare eller forskargrupp. 

Visualization Research Gothenburg är arenan där forskare, lärare, studenter, och representanter från näringsliv och samhälle möts för att vidareutveckla idéer och projekt

projekt
projekt
projekt
Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2017-05-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?