Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Vad vi gör

För att uppfylla sitt huvudsyfte kommer Visualization Research Gothenburg att tillhandahålla och kontinuerligt uppdatera en samlad och lättillgänglig överblick över resultat och pågående arbete inom visualisering vid Chalmers, Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset.

Centret kommer att ha en viktig roll som facilitator för konkret samverkan mellan forskare och aktörer i nätverket. Centret blir den första kontakten för externa parter som vill samarbeta med akademin inom visualisering. Det kommer även hjälpa forskare och lärare med information om utlysningar och större pågående ansökningar inom området samt aktuella möjligheter till samarbete med andra styrkeområden på de båda lärosätena och Sahlgrenska universitetssjukhuset. Genom att göra detta hjälper centret till att generera och till viss del driva projekt inom visualisering.

Visualization Research Gothenburg har till uppgift att:

 • Initiera och stödja visualiseringsprojekt, i synnerhet projekt som spänner över flera institutioner på Chalmers, Göteborgs universitet och/eller Sahlgrenska universitetssjukhuset
   
 • Inventera och presentera visualiseringsarbete på Chalmers, Göteborgs universitet och Sahlgrenska universitetssjukhuset
   
 • Vara kontaktförmedlare mellan nya externa parter och institutioner och forskare på Chalmers och Göteborgs universitet
   
 • Stå för kontakt och koordinering med styrkeområden och andra centrum
   
 • Koordinera Chalmers, Göteborgs universitets och Sahlgrenska universitetssjukhusets användande av Visual Arena Lindholmen
   
 • Tillgängliggöra infrastrukturer för visualisering, såsom Visual Arena för forskare, lärare och studenter
   
 • Initiera och arrangera seminarier och workshops för visualiseringsfrågor som spänner över flera institutioners intressen.
   
 • Skapa och genomföra visualiseringskurser utöver de som skapas på olika institutioner, t.ex. uppdragskurser
   
 • Stödja ansökningar inom området

 

Kalendariet på Visual Arena, Lindholmen Science Park

 


Behöver du synas?

Söker du samarbetspartners inom visualisering när det gäller forskning eller undervisning? Vi hjälper parter att hitta rätt kompetens inom visualiseringsområdet inom Chalmers och Göteborgs universitet.

Kontakta oss så hör vi av oss!

 

projekt
projekt
projekt
Sidansvarig: Catharina Jerkbrant|Sidan uppdaterades: 2017-05-31
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?